1-3 dagars leverans

Prisgaranti

Fri frakt över 700,-

Vad är elektrolyter?

Vad är elektrolyter?

Oavsett om vädret är kallt eller varmt. Oavsett om du är på en långpromenad med hunden i skogen, eller om du kör det allra sista träningspasset innan din nästa Ironman. Oavsett vilket så förlorar du elektrolyter genom din svettproduktion. Elektrolyter är de salter och mineraler som finns naturligt i din kropp och som utsöndras genom t.ex. svett och urin.

När du är aktiv svettas du mer och du förlorar en större mängd elektrolyter. Om du inte förser din kropp med elektrolyter i form av kosttillskott, sportnäring eller andra former av saltintag kommer din prestation och uthållighet att sjunka till en gradvis lägre nivå. Det är faktiskt ganska enkelt, och denna kunskap går tillbaka över 100 år, där man fann att arbetare bättre kunde stå emot hårt arbete i varmt väder om de drack en saltlösning.

Idag stödjer flera studier denna teori, och den största variabeln är hur mycket extra du behöver konsumera. Det är förstås väldigt individuellt och något man relativt enkelt kan prova på utan doktorsexamen.
Inte minst tack vare lätthanterliga och smakrika produkter som t.ex SaltStick Fastchews eller de nästan klassiska SaltStick Caps , antingen med eller utan koffein. Om du är mer inne på att konsumera det i dricksburken, hittar du även flikar för lösning , med läckra fruktsmaker.
Dessa produkter kan lätt intas under och efter träning eller tävling, så att du inte riskerar att slå i väggen i förväg. Att upprätthålla en korrekt och optimal vätskebalans är inget nytt – elektrolytprodukterna gör det bara lättare att uppnå.

Symtom kan till exempel vara:
Stor törst, trots att du fått i dig stora mängder vatten.
Yrsel.
Dåsighet.
Kramper.
Huvudvärk.

 

Nattliga svettningar och rastlöshet?

Vissa människor har en högre svettproduktion på natten än andra. De flesta har nog ibland försökt att vakna upp med nästan genomdränkta sängkläder utan någon uppenbar anledning.
Det finns givetvis goda skäl att fundera över vad som kan bidra till den ökade svettproduktionen. Stress, sjukdom och tusen andra saker kan påverka din sömn.

Naturligtvis kan kosttillskott med elektrolyter inte bota någonting, eller eliminera orsaken till svettproduktion … Men ändå är det riktigt bra att se ut så!
Först vill du ha din vätskebalans återställd och stabil, utan att behöva dricka flera liter vatten. Elektrolyterna hjälper. Din kropp tillförs salter och mineraler som kalium, kalcium och natrium och dina depåer fylls på ett mer naturligt sätt. Dessutom innehåller till exempel SaltStick- produkter även magnesium, vilket gynnar din ämnesomsättning, och inte minst gynnar ditt nervsystems funktion.
Magnesiumtillskott kan ge din kropp en välbehövlig sinnesfrid, och helt enkelt hjälpa till att upprätthålla en stadig överföring av impulser till hjärtat och musklerna! Magnesium sänker också blodtrycket och minskar artärflimmer.

Hjärtförbundet ger råd om magnesium här , och många av de saker som berörs i detta inlägg nämns även i detta avseende.

 

Alla produkter vi nämner i denna artikel är säkra och godkända kosttillskott. Om du är osäker, kontakta din läkare eller konsultera en dietist.

Scroll to Top